NYHEDER OM AAFO BESTYRELSEN MEDLEMSKAB KONTAKT
Besparelserne er ikke for børn

2015-12-11

Besparelserne er ikke for børn

De første meldinger om besparelser på vores børn er nu ude. Et af de forslag, som Århus Forældreorganisation synes er værst, er at børnene skal tidligere i børnehave. Det er stik imod al fornuft. Det er imod alt, det vi ved om, hvad der skal til for at vores børn trives og udvikler sig. Børn udvikler sig sammen med voksne. Når man nedsætte børnehavealderen betyder det, at de små børn tidligere skal klare sig med færre voksne. Børn er ikke pludselig mere klar til børnehavelivet, fordi politikerne mangler penge. Alle der har oplevet, at deres barn skifter fra vuggestue til børnehave, ved at skiftet er markant – der er længere mellem de voksne og kravene til børnene er meget større. Planerne om ’tidlig indsats’ er blevet forvekslet med ’tidligere overgange’.

Morten Bowman, formand for Århus Forældreorganisation udtaler: ”Den tidlige indsats, som man stolt har præsenteret for medarbejdere, forældre, er blevet modtaget med kyshånd, fordi det virkede som om, at budskabet om at jo tidligere vi sætter ind – jo bedre og også billigere bliver det på sigt, endelig var nået frem. Men nu er ’den tidlige indsats’ blevet vekslet med tidligere børnehavestart – det er stik imod alt, hvad vi ved, og stik imod byrådets egne ambitioner. Det er nedslående. Jeg synes faktisk ikke, vi kan være det bekendt. Som forælder bliver man max presset af at aflevere sine børn, når forholdene ikke er i orden – og man har ikke noget valg. Det er et svigt.”

Århus Forældreorganisation har i mange år efterlyst, at man for alvor undersøger, hvordan normeringsforholdene er i vores børns daginstitutioner. Der findes ikke valide tal, og der findes ingen sikre oplysninger om de forhold vi tilbyder vores børn. Det holder ikke. Forældrene har krav på at vide hvor mange voksne der er omkring deres børn i hverdagen. Det er det, der tæller for forældrene, fordi det er det, der tæller for børnene.

Morten Bowman udtaler: ”Nu er det simpelthen nu, at politikerne skal stille krav om at få valide normeringstal, ikke tal der fortæller hvor mange, der er ansat. Nej, vi vil som forældrene have af vide hvor mange voksne, der er til rådighed for vores børn. Spurgt på en anden måde – hvad får vi for vores penge? Det spørgsmål skal politikerne finde svar på nu, inden de vedtager flere normeringsforringelser.”

Århus Forældreorganisation mener, at man fra kommunens side er nødt til at tænke normeringer før alt andet. Vi efterlyser derfor at alle de ’klatbevillinger’, der hvert år kan findes i de vedtagede budgetter, som vidner om, at nogle politikerne har fået noget igennem, skal aflyses. Alle projekter, innovationstiltag, undersøgelser, analyser bør aflyses. Alle penge skal i stedet bruges til at sikre den helt basale og dybt nødvendige grundnormering.

Morten Bowman afslutter: ”Man kan ikke udvikle og bygge ovenpå, samtidig med man udhuler selve fundamentet og presser vores børn mere og mere – så braser det hele altså sammen – og det er der, vi er ved at være. Jeg synes, det er uansvarligt.”

 

FLERE NYHEDER FRA ÅFO
Coronakrise 2020 Børn passer ikke sig selv!
2020-10-14
Oplæg om bedre indeklima for børn samt Generalforsamling i Århus forældreorganisation
2020-10-13
undersøgelse af tilstedeværsnormering i Århus
2020-10-12
Ny undersøgelse bekræfter - der er alt for få voksne
2020-10-11
udtalelse fra ÅFO og rådmanden Daginstitutioner bag facaden
2020-10-10
ÅFO og rådmanden sætter normeringer under lup
2019-04-19
Nanna Kruuse tale d. 6 april
2019-04-12
25 marts Temamøde for pædagoger og forældre
2019-03-18
Se alle nyheder...
NYHEDSBREVE
SFO og KLUB nyheder december 2019
DTnyheder december 2019
SFO og KLUB nyheder september 2019
Dagtilbud nyheder august 2019
Dagtilbud Nyheder marts 2019
SFO og KLUB nyheder marts 2019
Budgetorientering fra ÅFO 2018
FU Budgetorientering 2018
SFO og klub nyhedsbrev juni 2018
Dagtilbud nyhedsbrev juni 2018
Se flere nyhedsbreve...

ÅRHUS FORÆLDREORGANISATION
FO-byen
Frederiksgade 78C
8000 Århus C

Mette Bach Larsen
post@aafo.dk
Tlf.: +45 25 48 17 31

HVAD ER ÅFO?
ÅFO er en interesseorganisation for forældre med børn i SFO, dagpleje, daginstitutioner og klubber i Århus. ÅFO repræsenterer både private, selvejende og kommunale daginstitutioner. Vi arbejder på vegne af alle forældre i medlemsinstitutionerne.

NYHEDSBREV
ÅFO udsender et nyhedsbrev med information om børn- og ungeområdet i Århus. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag, så er du altid opdateret om vores arbejde.