NYHEDER OM AAFO BESTYRELSEN MEDLEMSKAB KONTAKT
Pressemeddelese En halv sejr for børnene

2018-08-30

Skolestrukturforslaget er dødt - stendødt.

Det er en halv sejr for børnene i Århus , mener man i Århus Forældreorganisation Interesseorganisationen for dagtilbud, SFO og klub. Der er nemlig flere andre alvorlige tidsler i direktørens spareforslag. I forslaget finder man også normeringsforringelser i dagtilbud og SFO, og tidlig SFO start som også er en massiv normeringsforringelse

”Hvis vi skal passe på vores børn og lave ansvarlig og langsigtet, visionær politik i Aarhus, så skal vi også have normeringsforringelser og tidlig SFOstart ud. For os hænger det hele sammen. Skærer man ned på normering i dagtilbud, så ødelægger man fundamentet og så skrider det hele,” siger Morten Bowman

”Indsatserne i byens SFOer er også afgørende for succes i skolen. Børnene i skolen har også brug for voksne efter kl. 14. Fritidspædagogikken spiller en stor rolle for succes i skolen. Så det nytter ikke at glemme den såkaldte frie tid i SFOen. Det er her vi ser mange børn blive samlet op af dygtige pædagoger,” siger Morten Bowman

Forældreorganisationen håber på at politikerne kan holde fast i de visioner, som de præsenterede op mod kommunalvalget. Her var der i hvert fald ingen politikere der mente, at der kunne undværes voksne i dagtilbud.

Tidlig indsats i Aarhus har været på dagsordenen i flere år. Man skal huske på at, man med den tidlige indsats, mente at kunne spare penge på skolebørnene, der så ikke havde brug for så meget støtte senere hen. Det har man allerede budgetteret med. Og det betyder, at der allerede nu spares penge ude på skolerne i tiltro til at tidlig indsats virker.

”Det er sådan det hænger sammen. Hvis man skærer i dagtilbuddene øger man udgifterne til støtte i skolerne, det er jo ret logisk. Hvis man skærer i SFOen giver det problemer i skoletiden. Vi mangler bare politikere der tør holde fast i at tingene hænger sammen. At det 0-18 års perspektiv de selv insisterer på, det holder man fast i. At skære i grundnormeringen i dagtilbud og SFO, det vil være et tilbageskridt, som vi ikke kan leve med,” siger Morten Bowman.

 

 

For yderlige oplysninger kontakt Mette Bach Larsen presseansvarlig i Århus Forældreorganisation

Telefon 25 48 17 31

.  

FLERE NYHEDER FRA ÅFO
Coronakrise 2020 Børn passer ikke sig selv!
2020-10-14
Oplæg om bedre indeklima for børn samt Generalforsamling i Århus forældreorganisation
2020-10-13
undersøgelse af tilstedeværsnormering i Århus
2020-10-12
Ny undersøgelse bekræfter - der er alt for få voksne
2020-10-11
udtalelse fra ÅFO og rådmanden Daginstitutioner bag facaden
2020-10-10
ÅFO og rådmanden sætter normeringer under lup
2019-04-19
Nanna Kruuse tale d. 6 april
2019-04-12
25 marts Temamøde for pædagoger og forældre
2019-03-18
Se alle nyheder...
NYHEDSBREVE
SFO og KLUB nyheder december 2019
DTnyheder december 2019
SFO og KLUB nyheder september 2019
Dagtilbud nyheder august 2019
Dagtilbud Nyheder marts 2019
SFO og KLUB nyheder marts 2019
Budgetorientering fra ÅFO 2018
FU Budgetorientering 2018
SFO og klub nyhedsbrev juni 2018
Dagtilbud nyhedsbrev juni 2018
Se flere nyhedsbreve...

ÅRHUS FORÆLDREORGANISATION
FO-byen
Frederiksgade 78C
8000 Århus C

Mette Bach Larsen
post@aafo.dk
Tlf.: +45 25 48 17 31

HVAD ER ÅFO?
ÅFO er en interesseorganisation for forældre med børn i SFO, dagpleje, daginstitutioner og klubber i Århus. ÅFO repræsenterer både private, selvejende og kommunale daginstitutioner. Vi arbejder på vegne af alle forældre i medlemsinstitutionerne.

NYHEDSBREV
ÅFO udsender et nyhedsbrev med information om børn- og ungeområdet i Århus. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag, så er du altid opdateret om vores arbejde.