NYHEDER OM AAFO BESTYRELSEN MEDLEMSKAB KONTAKT
Formandens tale ved demo d. 13 september

2018-09-13

Morten Bowman, Formand for Århus Forældreorganisation.

Tale nedskæringsbudget for 2019 – d. 13. september

Kære alle sammen – kære forældre

Lad os håbe de spidser øre derinde. Vi ved godt, at de lige nu er meget optagede af, hvis skyld det hele er, men vi er sådan set bedøvende ligeglade. DE skal bare lade være med at lade det gå ud over vores børn, når de klokker i det.

Det er ikke i orden, at vores børn bliver taget som gidsler i den ene sparerunde efter den anden, uanset hvad grunden er til, at der skal spares penge.

Kommunen ønsker engagerede forældre, som samskaber og som tager ansvar. Det er netop det vi gør - vi tager ansvaret på os og siger stop - nu er nok nok. Vi vil ikke lægge børn til mere.

Vi har siddet begravet sparekataloget – og det giver ikke mening – der er for langt mellem dem derinde, og så vores børns hverdag.

Vi oplever, at det er regnearkslogikken, der hersker. Og det er særligt trist i den her sammenhæng. Regnearkslogik fungerer dårligt, når man har med børn og unge at gøre.

Her handler det jo ikke bare om at få pengene i kassen til at gå op nu og her – det handler om at investere – tid, nærvær og ressourcer.

 

Lad os prioritere børnene, fordi de fortjener det bedste, men også lidt for vores egen skyld. Vi vil jo også gerne have, at de er søde ved os, når skuden vender og det er os ”de gamle” – som har brug for dem.

Det er ved at være lidt svært at glæde sig over udviklingen i vores by – vi får lidt ondt i maven over events, prestigebyggerier, letbaner, byparker og urtebede i bybilledet. Det ser godt ud, og det er sjovt. Men når det sker fuldstændig parallelt med en nedskæringsdagsorden på vores børn, så står vi altså af.

Vi ser den samme tendens internt på børne- og ungeområdet i Aarhus. Der altid penge til et nyt projekt – et nyt initiativ – ”det er jo engangsmidler,” forklarer de. Men vi oplever at de mange projekter der kører i den her by, er forsøg på at lappe en udhulet grundnormering. De mange afbrydelser som projekterne afstedkommer er med til at forvirre grundindsatsen. Den indsat, der tager udgangspunkt i de nærværende, velkendte, dygtige voksne.

Vi ved at børn udvikler sig i tætte relationer med voksne – hvis man svigter her, så kan et projekt ikke rette op på det uanset hvor fin en brochure, der følger med. Vi tror også på at det er en dyr måde at bruge pengene på.

Der er brug for at pleje fundamentet og ikke polere overfladen. 

Vi skal sikre at Århus ikke ender med kun at være en flot by – Århus skal også være vores by hvor vi opbygger for fremtiden og investerer i børnene.  

I Århus Forældreorganisation har vi et motto – et budskab:

Tænk stort – tænk på de små. 

Vi håber at det en dag trænger ind – men lige nu er der godt nok lang vej hjem.

FLERE NYHEDER FRA ÅFO
Ny undersøgelse bekræfter - der er alt for få voksne
2020-10-11
udtalelse fra ÅFO og rådmanden Daginstitutioner bag facaden
2020-10-10
ÅFO og rådmanden sætter normeringer under lup
2019-04-19
Nanna Kruuse tale d. 6 april
2019-04-12
25 marts Temamøde for pædagoger og forældre
2019-03-18
1. april Valgmøde SFO og klub
2019-03-16
Årsberetning for 2018 og et farvel fra Morten Bowman
2019-03-02
Generalforsamling i Århus Forældreorganisation
2018-11-22
Se alle nyheder...
NYHEDSBREVE
SFO og KLUB nyheder september 2019
Dagtilbud nyheder august 2019
Dagtilbud Nyheder marts 2019
SFO og KLUB nyheder marts 2019
Budgetorientering fra ÅFO 2018
FU Budgetorientering 2018
SFO og klub nyhedsbrev juni 2018
Dagtilbud nyhedsbrev juni 2018
DTNyhedsbrev april 2018
SFO og klub nyheder april 2018
Se flere nyhedsbreve...

ÅRHUS FORÆLDREORGANISATION
FO-byen
Frederiksgade 78C
8000 Århus C

Mette Bach Larsen
post@aafo.dk
Tlf.: +45 25 48 17 31

HVAD ER ÅFO?
ÅFO er en interesseorganisation for forældre med børn i SFO, dagpleje, daginstitutioner og klubber i Århus. ÅFO repræsenterer både private, selvejende og kommunale daginstitutioner. Vi arbejder på vegne af alle forældre i medlemsinstitutionerne.

NYHEDSBREV
ÅFO udsender et nyhedsbrev med information om børn- og ungeområdet i Århus. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag, så er du altid opdateret om vores arbejde.