NYHEDER OM AAFO BESTYRELSEN MEDLEMSKAB KONTAKT
Coronakrise 2020 Børn passer ikke sig selv!

2020-10-14

Små børn passer ikke sig selv!  

 

I Århus Forældreorganisation er man bekymrede over det pres, som flere småbørnsfamilier oplever i disse dage, hvor Danmark er i undtagelsestilstand på grund af Corona. At arbejde hjemmefra er en udfordring og indimellem helt umuligt, især hvis børnene er små eller har særlige behov.

 

”vi faktisk lidt bekymrede for om der bliver passet godt nok på forældre og børn uden nødpasning. Det fokus savner vi lidt, ” siger Anne Ernst Grøndal, Formand for Århus Forældreorganisation. 

 

 

Der har i offentligheden været fokus på ikke at presse skolebørn med for meget skolearbejde. Børne- og Undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz Theil har været ude med klare signaler om ikke at forvente, at forældrene kan levere professionel undervisning.  En implicit flot anerkendelse af lærerne og en udstrakt hånd til skoleforældrene. I Århus har rådmand Thomas Medom også opfordret til ro på for skolefamilierne. Det fokus bakker ÅFO selvfølgelig FOLA 100 % op om. I ÅFO er vi dog også bekymrede for, om der bliver passet godt nok på småbørnsfamilierne. Arbejdspladserne er nødt til at acceptere, at de må slække på kravene til de forældre, som skal arbejde hjemmefra og hjemmepasse på samme tid.   

 

Som småbørnsforælder må vi altså sige, at vores vigtigste opgave er at passe godt på vores børn. De har ret til forældrenes omsorg og nærvær, også selv om forædlren skal arbejde hjemmefra. Nogle børn er også ret udfordrede og bange i de her dage. Det skal tages alvorligt. Vi ved jo godt, at jo yngre børn er, jo mere voksenkontakt kræver det. I Århus er der også mange familier med børn med særlige behov og særlige udfordringer, som nemt kræver al forældrenes opmærksomhed. Der skal vises helt særlige hensyn på rigtig mange måder - også fra arbejdsgivernes side,” siger Anne Ernst Grøndal. 

I ÅFO håber man på, at der også kommer tydelige signaler fra rådmanden, og også gerne fra andre toneangivende personer, ud til familierne om, at det er okay at prioritere sine børns trivsel og at der til arbejdsgiverne formuleres klare forventninger om, at de også skal tage særligt hensyn til småbørnsfamilierne og slække på kravene til effektivitet, produktivitet og tilgængelighed.   

Vi hører at nogle forældre oplever et ret urimeligt krydspres. Det går bare ikke. Vores børn kan jo ikke bare passe sig selv, det må arbejdsgiverne tage hensyn til. Hvis man tror, at forældre med små børn i hjemmet kan levere, som de plejer, så knækker filmen. Vi skal passe på hinanden – og vi skal også passe på vores børn. Det vil vi gerne have mere fokus på lige nu, ” siger Anne Ernst Grøndal.

 

FLERE NYHEDER FRA ÅFO
Invitation til temaaften
2021-04-28
Årsberetning 2020-21
2021-04-03
Høringssvar analyse af dagplejen
2021-01-01
Høringssvar fritidspædagogisk vision
2020-12-31
Høringssvar kvalitet og tilsyn
2020-12-31
Høringssvar skolegangsudsættelse
2020-12-30
Børnerettigheder og verdensmål - workshops for børn og unge
2020-12-25
Pressemeddelelse Endelig penge til børnene i budget 2021
2020-12-23
Se alle nyheder...
NYHEDSBREVE
SFOnyhedsbrev 2021
SFO og KLUB nyheder august 2020
Dagtilbud nyheder aug 2020
Nyhedsbrev for alle marts 2020
SFO og KLUB nyheder december 2019
DTnyheder december 2019
SFO og KLUB nyheder september 2019
Dagtilbud nyheder august 2019
Dagtilbud Nyheder marts 2019
SFO og KLUB nyheder marts 2019
Se flere nyhedsbreve...

ÅRHUS FORÆLDREORGANISATION
FO-byen
Frederiksgade 78C
8000 Århus C

Mette Bach Larsen
post@aafo.dk
Tlf.: +45 25 48 17 31

HVAD ER ÅFO?
ÅFO er en interesseorganisation for forældre med børn i SFO, dagpleje, daginstitutioner og klubber i Århus. ÅFO repræsenterer både private, selvejende og kommunale daginstitutioner. Vi arbejder på vegne af alle forældre i medlemsinstitutionerne.

NYHEDSBREV
ÅFO udsender et nyhedsbrev med information om børn- og ungeområdet i Århus. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag, så er du altid opdateret om vores arbejde.