NYHEDER OM AAFO BESTYRELSEN MEDLEMSKAB KONTAKT
Pressemeddelelse fra Århus Forældreorganisation

2014-01-06

Vedr. interview med Bünyamin Simsek, ny børn og unge rådmand i Stiften d. 6/12

En rigtig god begyndelse
I Århus Forældreorganisation (ÅFO) er de glade for takterne i de synspunkter, som rådmanden giver udtryk for i interviewet bragt i Stiften d. 6. januar.

”Det begynder jo rigtig rigtig godt” siger Morten Bowman. ”Der er brug for ro, og der er brug for råderum – også for forældrene. Simsek nævner her særskilt skolebestyrelserne. Her ville vi selvfølgelig gerne have en mere generel udmelding. For også forældrene i dagtilbuddenes formelle organer og i SFOforældrerådene burde have mere indflydelse på deres børns institutioner. At han ikke nævner de forhold her, ser vi ikke som et udtryk for, at det ikke ligger Simsek på sinde. Man kan jo ikke sige det hele på engang. Vi er sikre på, at vi kan mødes om det også.”

I interviewet udtaler rådmanden, at det er nødvendigt at se nærmere på de gældende normeringer i dagtilbuddene, fordi forældre og personaler efterlyser bedre bemanding.

”Vi er faktisk ret lidt trætte af at høre politikere vige uden om netop det spørgsmål under henvisning til, at der jo bruges så mange penge på det område, at normeringerne må være fine. Vi er fuldstændig enige med Simsek, der skal være meget mere fokus på, hvordan pengene bliver brugt.

Fremtidigt samarbejde
I ÅFO giver man udtryk for, at man har været glade for samarbejdet med den tidligere rådmand..

Morten Bowman fremhæver flere eksempler: ”Vi var med til at planlægge dialogmøder, har været medforfattere på ny brochure om råds- og bestyrelsesarbejde, været med til at dagtilbuds-bestyrelserne fik officielle mailadresser. Vi er med på konferencer, til inspirationsmøder og deltager i diverse arbejdsgrupper på forvaltningen. Samarbejdet er blevet sådan, at vi uden videre kan ringe og spørge ind til en sag, eller vi fik et lille opkald, når der skulle ske noget vigtigt. Vi har følt os lyttet til og taget alvorligt som interesseorganisation for forældre i Aarhus.”

Fra ÅFOs side lægges der op til et fortsat godt samarbejde.

”Vi er overbeviste om at den gode stil fortsætter med Simsek som rådmand. Vores oplevelse med ham som politiker er, at han er dygtig, at han en af dem som kvitterer for vores henvendelser, og at han i høj grad gerne vil forældrene. Vi vil inden længe invitere os selv ind til et møde med den kommende rådmand, så vi kan få hilst ordentligt på hinanden i denne nye sammenhæng,” siger Morten Bowman.

For yderligere kommentar kontakt Mette Bach Larsen, daglig leder i Århus Forældreorganisation på tlf. 25 48 17 31
FLERE NYHEDER FRA ÅFO
Coronakrise 2020 Børn passer ikke sig selv!
2020-10-14
Oplæg om bedre indeklima for børn samt Generalforsamling i Århus forældreorganisation
2020-10-13
undersøgelse af tilstedeværsnormering i Århus
2020-10-12
Ny undersøgelse bekræfter - der er alt for få voksne
2020-10-11
udtalelse fra ÅFO og rådmanden Daginstitutioner bag facaden
2020-10-10
ÅFO og rådmanden sætter normeringer under lup
2019-04-19
Nanna Kruuse tale d. 6 april
2019-04-12
25 marts Temamøde for pædagoger og forældre
2019-03-18
Se alle nyheder...
NYHEDSBREVE
SFO og KLUB nyheder december 2019
DTnyheder december 2019
SFO og KLUB nyheder september 2019
Dagtilbud nyheder august 2019
Dagtilbud Nyheder marts 2019
SFO og KLUB nyheder marts 2019
Budgetorientering fra ÅFO 2018
FU Budgetorientering 2018
SFO og klub nyhedsbrev juni 2018
Dagtilbud nyhedsbrev juni 2018
Se flere nyhedsbreve...

ÅRHUS FORÆLDREORGANISATION
FO-byen
Frederiksgade 78C
8000 Århus C

Mette Bach Larsen
post@aafo.dk
Tlf.: +45 25 48 17 31

HVAD ER ÅFO?
ÅFO er en interesseorganisation for forældre med børn i SFO, dagpleje, daginstitutioner og klubber i Århus. ÅFO repræsenterer både private, selvejende og kommunale daginstitutioner. Vi arbejder på vegne af alle forældre i medlemsinstitutionerne.

NYHEDSBREV
ÅFO udsender et nyhedsbrev med information om børn- og ungeområdet i Århus. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag, så er du altid opdateret om vores arbejde.